Initiativ

Alle biblioteker kan deltage i Historier om Danmark

Bibliotekerne har valgt danmarkshistorie som tema i både foråret og efteråret 2017

Nyborg Slot

De danske biblioteker samarbejder hvert år med et tema i henholdsvis foråret og efteråret. Målet med samarbejdet er at understøtte et aktivt medborgerskab og positionere bibliotekerne som aktuelle og debatskabende institutioner.

I 2017 har bibliotekerne valgt danmarkshistorie som tema i både foråret og efteråret. Det er et bredt tema i forhold til tidligere temaer som for eksempel ensomhed og iværksætteri. Det ser ud til, at det brede tema har været med til at sætte deltagerrekorder i temasamarbejdet, for i øjeblikket deltager 70 af landets 98 folkebiblioteker i temasamarbejdet – og flere kommer til.

Bibliotekerne vil gennem temasamarbejdet formidle Danmarks historie med aktiviteter og arrangementer, formidling på sociale medier, hjemmesider og udstillinger eller visualiseringer i det fysiske rum.

Som et eksempel på bibliotekernes arbejde med aktualitet og debat forventer bibliotekerne i 2017 at samarbejde med Nationalmuseet om at gå i dialog med borgerne om en indsamling af hverdagsgenstande, der har en helt særlig betydning for samtidens Danmark. Initiativet finder sted i efteråret og er for nuværende kun på idéplan. Det bliver videreudviklet i de kommende måneder.