Konkurrence

Præmier

Her kan du se hovedpræmierne i konkurrencen 'Del dit liv'

Gammel Estrup - Herregårdsmuseet

Kom på eksklusiv tur til en af Den Kolde Krigs hemmeligheder!

Koldkrigsbunkeren Regan Vest bliver først åbnet for offentligheden 2020. Nu får du en enestående mulighed for at opleve den. Regan Vest blev opført i al hemmelighed i 1960’erne og skulle i tilfælde af en atomkrig fungere som arbejds- og opholdssted for regeringen og regenten. Du får også en frokost på Rold Storkro, hvor forsvaret ved kriseberedskab ville indkvartere regeringen og regenten, indtil krisen spidsede til, og de måtte gå under jorden i Regan Vest.

Bliv stylet som en adelig og foreviget til fotosession på Gammel Estrup Herregårdsmuseet!

Er du til silke, snørreliv og pudrede parykker? Så kan du selv prøve at hoppe i baronessens festkjole eller baronens knæbukser i historiske omgivelser. Du kan tage venner eller familie med til en herregårdsstyling på Herregården Gammel Estrup. Herregården har en 700 år lang historie og har været ejet af en af Danmarks rigeste familier. Som en ægte adelig i festklæder bliver I foreviget i herregårdens fineste gemakker i en fotosession.

Kom med på en historisk tidsrejse i madlavning i madens hus på Det Grønne Museum

Du kan opleve skiftende tiders madlavning med autentiske opskrifter, køkkengrej og påklædning. Vi begynder ved ildstedet i 1700-tallet, og rejser videre til 1800-tallets støbejernskomfur med den helt nye dille – kartoflen. I besættelsestiden må I nøjes med erstatningskaffen, da der er rationering. I 1960-erne tilberedes maden efter opskrifter fra Gris på Gaflen og Karolines Køkken. Sidste stop på tidsrejsen er det brune og orange køkken fra 1970-erne med et hav af nye råvarer. (OBS. Mindre børn kan ikke deltage pga. køkkenredskaberne og den åbne ild)

Fra magtens tinde til køkkenets kobber – et besøg i magtens højborg

Besøg det historiske Christiansborg Slot, der ikke bare er centrum for magten i dagens Danmark. I århundreder var det stedet, hvor de danske konger og dronninger regerede Danmark. Besøg det historiske festkøkken, slotsruinerne, de kongelige stalde, pragtsalene og Bjørn Nørgaards gobeliner. Hør om Dronningens rolle, ritualer og pligter som Danmarks regent og afslut dagen med en frokost restaurant Tårnet.

Hør nye stemmer i Danmarks historie på Danmarks Forsorgsmuseum

Kom på rundvisning, fedtemadssmagning og filmvisning i Nordens bedst bevarede fattiggård. Dagen giver dig unik indsigt i forskellen mellem fortidens og nutidens socialt udsatte. Museet viser rundt sammen med dagens eksperter, som er nutidens udsatte. Det er dem, der formidler både deres egen historie, men også historier om fortidens indlagte på Svendborg Fattiggård. Efterfølgende vises dokumentarfilmene “Skjulte Danmarkshistorier”. Forbered dig på en intens, autentisk og dybt rørende museumsoplevelse. Du får også aftensmad på Carlos ’Kitsch’en, en cafe som resocialiserer indsatte i den sidste tid af deres afsoning.