Aktiviteter

Fanget i historien

Den 11. juni 2017 inviterer FDF og Historier om Danmark familier til at deltage i en ny, historisk skattejagt. Det foregår i 15 forskellige byer landet over.

Historier om Danmark

Drengen Holger er fanget i historien. Nu er det op til dig at redde ham. Det er præmissen for ”Fanget i historien”, der er en ny, historisk skattejagt for hele familien. Der er tale om en landsdækkende begivenhed den 11. juni 2017 i 15 byer landet over.

”Fanget i historien” er et opgaveløb, hvor hjerne, sanser, krop og samarbejdsevner på tværs af familien kommer i spil. Skattejagten består af syv poster, hvor du fra post til post rejser igennem Danmarks historie med formålet at få Holger hjem til nutiden igen. Du skal for eksempel læse vikingetidens runer, prøver kræfter med H.C. Ørsteds elektromagnetisme, blæse af lungernes fulde kræft i bronzealderens lur, afprøve spejltricks fra skyttegraven eller dufte dig frem til middelalderens krydderier.

Det kræver ikke tilmelding at deltage og skattejagten er gratis. Arrangementet finder sted fra kl. 13-16 og familien sendes afsted som hold. Sidste gruppe sendes afsted 14.30. Varighed ca. 1,5 time.

”Fanget i historien” foregår på udvalgte ruter fra inspirationsbogen ”På tur i Danmarkshistorie” der udkommer 11. juni 2017. Skattejagten er udviklet af FDF i samarbejde med Historier om Danmark og støttet af Nordea-fonden.