Tema

På tur i Danmarks historie

Oplev Danmarks historie i byer og landskaber - til fods eller på cykel

Scanpix, Leif Schack-Nielsen

Historier om Danmark har sammen med landets museer udvalgt og beskrevet 47 historiske ture. Turene bringer dig blandt andet på sporet af sagnkonger i Lejre, nonner og munke i det jyske Søhøjland og krudt, kugler og kanoner i Frederiksværk.

Turene fører dig rundt i hele landet, fra Skagen til Rødbyhavn, fra Blåvand til Hammershus. Man vil møde stendysser og gravhøje, klostre og kirker, slotte og herregårde, landsbyer og købstæder, fæstninger og industrianlæg. Man kommer rundt i hele historien – fra jægerstenalderens bopladser til drømmen om det gode liv i forstæderne.

De 47 turforslag bliver udgivet i samarbejde med Gads Forlag i en inspirationsbog den 11. juni. De udkommer også digitalt på HistoriskAtlas.dk, hvor alle borgere såvel som kulturinstitutioner fra begyndelsen af juni kan bidrage med yderligere turforslag.

”På tur i Danmarks historie” bliver lanceret søndag den 11. juni med flere forskellige aktiviteter i hele landet. Alle er velkomne til at deltage – barn som voksen, historieinteresseret eller ej – og der er flere måder at gøre det på.