Undervisning

UNDERSØG. BRUG. DELTAG.

Historier om Danmark har udviklet et undervisningsprogram, der henvender sig til lærere og elever i folkeskolen og gymnasiet

Randers Arrest, Museum Østjylland

Nu kan elever fra både grundskole og gymnasier blive klogere på Danmarks historie med nyt undervisningsmateriale produceret som en del af Historier om Danmark. Undervisningsmaterialet skal styrke den refleksive del af historieundervisningen og har fokus på begrebet ”historiebrug” med de valg og fravalg, al historieskrivning kræver.

Materialet til grundskolen er struktureret efter kronologien i DRs nye tv-serie ’Historien om Danmark’, mens materialet til gymnasier er tematisk struktureret efter kronologiforståelse og historiebrug.

Der er tre måder at bruge undervisningsprogrammet på:

  1. Man kan undersøge Danmarks historie på undervisningssitet gennem en række undervisningsforløb, der kan bruges direkte i din undervisning.
  2. Man kan bruge sit lokale museum til at få flere og andre historier end dem, som er vist på tv.
  3. Man kan deltage ved at producere egen historieformidling, som elever f.eks. har gjort i filmkonkurrencen ”lav din egen Danmarks historie”.

Undervisningsprogrammet er tilgængeligt de kommende år – og er klar til at blive brugt af alle nysgerrige elever og lærer.